Для підприємців регіону вона стане істотною допомогою для відкриття власного бізнесу чи розвитку вже існуючого. Також є хорошим стимулом для наших громадян, які перебувають за кордоном, але хочуть повернутися додому, щоб розпочати власну справу. Два підприємці краю вже скористалися її можливостями, взявши кредит на 5 років під 7 відсотків.

За словами представника Фонду розвитку підприємництва Руслана Гашева, з держбюджету виділено 2 мільярди гривень, з яких 1,5 мільярда спрямують на компенсацію відсоткової ставки, а 500 мільйонів — на так звані часткові кредитні гарантії.

«Ми не ставимо перед собою мету роздати якомога більше кредитів. За рахунок цієї програми хочемо створити певну кількість офіційних робочих місць, оновити основні фонди підприємців. Саме їх модернізація у подальшому впливатиме на зростання продуктивності праці», — наголосив Руслан Гашев.

Довідково: державну програму «Доступні кредити 5—7—9%» запроваджено за ініціативою Президента та Кабінету Міністрів з метою підтримки інвестиційних проектів малих підприємств, що сприятиме створенню нових робочих місць, легалізації та розширенню діяльності малого бізнесу, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Впровадження програми за дорученням уряду здійснює Фонд розвитку підприємництва через банки-партнери.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.