Причиною цього він назвав невизначеність з боку уряду: «У мене були зустрічі з цього приводу з Прем’єр-міністром України, і ми начебто оптимістично дивилися на це питання. Але минуло два місяці. Ми бачимо ризик того, що цю програму нинішнього року навіть теоретично не може бути реалізованою. Неузгоджено механізм фінансування Фонду енергоефективності, а в нього засновники — іноземці. Кабмін обіцяв спеціальну постанову, якою б адаптував відповідне технічне рішення. Але її поки що немає».

Планувалася термомодернізація п’яти багатоквартирних будинків у рамках програми держустанови «Фонд енергоефективності». Для цього спрощено її механізм впровадження заради участі ОСББ, проведено попередній енергетичний аудит. Місто планувало надати 30 відсотків вартості робіт задля участі в урядовій програмі, але невідповідності в урядовій пропозиції зупинили перспективу робіт на невизначений термін.

Міський голова Владислав Атрошенко уточнив: «Ми планували профінансувати за свій кошт термоаудит, взяти кредит, до прикладу, у державному Укргазбанку під розумні відсотки на оці 30 відсотків. З міського бюджету компенсували б відсотки за кредитом, а саме тіло позики ОСББ повертало б протягом п’яти років у рамках тарифу».

Чернігів.