Економіка Чернігівщини вже давно переорієнтувалася зі східного на західний вектор -- про це свідчить стійке зростання обсягів торгівлі з країнами Євросоюзу. Тому і візит в область делегації Представництва  Європейського Союзу в Україні на чолі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом такий важливий.

На зустрічі високого гостя з головами обласних ради та адміністрації Ігорем Вдовенком і Андрієм Прокопенком йшлося про перспективи співпраці Придесення із західними партнерами. Тут можна згадати і впровадження проекту FORBIZ, покликаного сприяти ефективній реалізації потенціалу малих та середніх підприємств, і діяльність Чернігівського регіонального офісу U-LEAD щодо підтримки децентралізації в регіоні. Серед спільних ініціатив варто згадати і «Угоду мерів», проекти ПРООН та ЄС «Clima East» і «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», реалізацію низки спільних українсько-білоруських транскордонних ініціатив. Яскраве освітлення Мени, та ще й регульоване диспетчером щодо яскравості освітлення залежно від часу доби є, мабуть, найвиразнішим показником вигідності співпраці з Європейським Союзом. 

Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко наголосив: «Щиро віримо, що Представництво ЄС під керівництвом пана Маті Маасікаса і надалі сприятиме ефективній співпраці нашої держави із західними партнерами, забезпечить належну підтримку євроатлантичного зовнішньополітичного курсу України і дасть змогу Чернігівщині інтенсифікувати діалог із країнами -- членами спільноти».

Чернігів.

На знімку: посол ЄС в Україні Матті Маасікас з головами Чернігівських обласних ради -- Ігорем Вдовенком (ліворуч) та адміністрації -- Андрієм Прокопенком (праворуч).

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.