Останній корабель у Криму».

Кінострічку знято за реальними подіями березня 2014-го, коли мінний тральщик «Черкаси» ВМС України, заблокований кораблями РФ в озері Донузлав, до останнього чинив опір російським окупантам.

На зустріч з черкаськими глядачами прибули творча команда кінофільму та екіпаж тральщика на чолі з командиром капітаном 3 рангу Юрієм Федашем.

— Нам сподобався цей фільм, — сказав, представляючи картину, Юрій Федаш. — І хоча в сюжеті є значні відмінності від того, як усе відбувалося насправді, хоча на початку фільму наш екіпаж показали досить критично, нам здається, що ця картина правдива. Творці кінострічки дуже добре передали наш тодішній настрій: ми не прагнули бути героями, ми просто старалися чинити по совісті, не зрадити країну.

Перед демонстрацією кінофільму міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вручив командиру тральщика та морякам відзнаки. Привітали творців картини та реальних її героїв народні депутати України Ірина Геращенко та Марія Іонова.

Юрій Федаш, який нині служить у штабі ВМС України, побував також у черкаському Клубі юних моряків, де зустрівся і поспілкувався з майбутніми морськими піхотинцями (на знімку).

Фото прес-служби Черкаської міськради.