Такий підсумок діяльності галузі за минулий рік. Цей приємний факт оприлюднили на засіданні колегії Закарпатського обллісмисливгоспу (на знімку). Захід провів головний лісничий Ігор Коцур. Також розглянуто низку інших важливих питань діяльності підприємств.

Посадовець наголосив насамперед на важливості проведення акції з лісовідтворення, яка розпочнеться незабаром. На поточний рік заплановано максимальне використання природного поновлення лісонасіннєвої бази основних лісоутворюючих порід, а також залучення громадськості й преси для широкого висвітлення та презентації роботи.

Державними підприємствами торік лісовідновлення проведено на площі 2437,3 гектара (109% від запланованих), у тому числі 1622,1 га шляхом природного поновлення (107% від плану). Під час весняних робіт було широко проведено щорічну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Водночас йшлося й про те, що на підприємствах управління зберігається тенденція переходу на вибірковий спосіб рубання. Площа суцільних зрубів за останні кілька років зменшилась на 40%.

Далі начальник відділу економіки та фінансів — головний економіст обллісмисливгоспу Мар’яна Чоповдя доповіла, що минулий рік закарпатські лісівники завершили з одними з найкращих показників серед областей Карпатського регіону: усі підприємства спрацювали прибутково. Отримано 967 млн грн чистого доходу від реалізації продукції, на 28 млн більше за план.

Лідерами серед підприємств є: Брустурянське, Рахівське, Великобичківське, Ясінянське лісомисливські господарства, а також Мукачівський лісгосп.

На ведення лісового господарства у 2019 році було спрямовано 925,6 млн грн.

Проаналізовано і питання забезпечення охорони лісів від незаконних рубок, проведення санітарних заходів та запровадження стовідсоткового електронного обліку деревини.

Фото надано прес-службою обллісмисливгоспу.