І пройшов він у Визирській об’єднаній територіальній громаді.

Призовий фонд фестивалю становив 150 тисяч гривень, з яких 50 тисяч вручили переможцю.

Сім сільських рад представляли педагоги дев’яти шкільних і дошкільних закладів. «Педагогічний портрет-візитівка», виконання ситуаційних завдань, а також творчий конкурс на сцені Визирського будинку культури перетворилися на унікальний іспит на професійну спроможність.

Переможцем конкурсу педагогічної майстерності журі визнало Олесю Калюжну, викладачку англійської мови Першотравневого НВК. На другому місці — Олена Стрельченко, директор дитячого садка «Пролісок» із села Визирка. Третє місце фестивалю педагогічної майстерності «З любов’ю до дітей» поділили між собою Наталя Власюк — вихователька Першотравневого дитячого садка «Сонечко» та Ірина Мусієнко — викладачка української мови Дмитрівського НВК.

Педагогічний фестиваль перетворився на відкриту лабораторію педагогічної майстерності. Переможниця конкурсу Олеся Калюжна, наприклад, розповіла, що використовує на уроках Інтернет і цифрові технології. Це подобається дітям і реально допомагає. Під час занять відбувається інтерактивна робота: діти постійно співпрацюють: і в парах, і в групах.

Олеся використовує цифровий контент, ігри — так вивчається й закріплюється навчальний матеріал. Учні дивляться фільми англійською мовою. Багато учнів беруть участь у різних олімпіадах і досягають значних успіхів.

Олена Стрельченко — директор дитсадка «Пролісок» у Визирці. Розповіла, що використовує методику Миколи Єфименка і його Театр фізичного виховання. Цій методиці вже майже 20 років.

На жаль, цей спосіб взаємодії з дітьми не є популярним в Одеському регіоні. А от діти Визирського дитячого садка «Пролісок» мають змогу в ігровій формі активно розвиватися. Для цього є різне обладнання. І ще — у дитячому садку чекають збільшення можливостей дитячого дошкільного закладу в 2020 році. У Визирської громади є все для того, щоб розвивати освіту на високому рівні. А її основа — це дошкільні навчальні заклади.

Проект розширення дитячого садка вже готовий, тому цьогоріч розпочнеться будівництво нового корпусу.

У складі журі був Микола Палтишев — легенда вітчизняної освіти, народний вчитель СРСР, почесний доктор Національної академії педагогічних наук України. На його думку, всі переможці конкурсу мають передавати естафету знань іншим педагогам.

Народний учитель Микола Палтишев каже, що «якщо ти вже переміг, то відпрацьовуй це звання, проводь семінари для колег, розповідай про свою методику, бери участь у міських, обласних і республіканських конкурсах. Але головне — не стій на місці й розвивайся далі».

Фестиваль педагогічної майстерності у Визирській ОТГ став своєрідним пілотним проектом для системи шкільної та дошкільної освіти в Одеській області. Цей досвід після вивчення буде рекомендовано для впровадження й в інших ОТГ Одеської області.

Одеса.

Фото LAN.OD.UA