Прокуратура Луганської області спільно зі слідчими 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та працівниками оперативно-тактичного угруповання «Північ» задокументували результати обстрілу автомобіля українських військових у зоні проведення ООС збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

1 березня поблизу населеного пункту Нижньотепле Станично-Луганського району було відкрито вогонь з протитанкової керованої ракети (ПТКР) по військовій вантажівці, яка розвозила продукти. У безпосередній близькості від місця обстрілу — житлові будинки. Від влучання снаряду в кабіну службового авто ЗСУ один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Під час огляду місця події вилучено елементи ракети, за допомогою яких приймалися команди для керування нею. Ці елементи та обгорілий транспортний засіб буде направлено для проведення відповідних експертиз.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, від початку поточного року внаслідок збройного конфлікту на території області загинуло 30 військовослужбовців, 63 особи отримали поранення. За аналогічний період 2019-го — шість загиблих та 45 поранених.