Із початку року на Тернопільщині зареєстровано 155 пожеж, загинуло сім та зазнали травмувань п’ятеро людей, — повідомили в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

За статистикою, більшість займань виникає внаслідок необережного поводження з вогнем. Чимало трапляється через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання та опалювальних приладів.

Нерідко загоряння виникають через необережність під час куріння, зокрема, в нетверезому стані. Пожежі є й наслідком дитячих пустощів з вогнем. І що характерно, майже половина з усіх виникає в житловому секторі.

Нерідко загоряння стаються у той момент, коли мешканці перебувають удома. Проте через невмілі дії людей, саме на початковій стадії пожежі, вогонь швидко набирає силу й за лічені хвилини знищує накопичене роками майно, домашні речі, а люди зазнають отруєння чадним газом, сильні опіки, а іноді й гинуть. Тому важливо знати елементарні правила пожежної безпеки в побуті. Це розуміють працівники пожежно-рятувальної служби, які через специфіку своєї роботи беруть участь у ліквідації наслідків, що виникають через порушення цих правил.

Задля профілактики пожеж та мінімізації їх наслідків фахівці Чортківського районного відділу ГУ ДСНС України у Тернопільській області спільно з представниками Національної поліції, місцевого самоврядування, служби газу та соціальної служби провели відпрацювання житлового сектору в м. Чортків, інформуючи жителів про правила поводження з вогнем.

Фото: tr.dsns.gov.ua