На знімку (зліва направо): голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук, голова Гощанської РДА Василь Романюк, дідусь-тренер Василь Попік, депутат Рівненської міськради Любов Романюк, а в центрі — маленький чемпіон Арсеній Троцюк.

Арсенію ТРОЦЮКУ з Бугрина, що в Гощанському районі на Рівненщині, тільки 6 років, а він уже має кубки, медалі, грамоти, ним пишається громада... А захопився майбутній чемпіон із мотокросу цим видом спорту, коли йому ще не виповнилося і трьох!..

У свої 2 роки 11 місяців Арсеній спостерігав за успіхами у мотоциклетному спорті дідуся і сам загорівся бажанням кермувати. Відтоді й розпочалось спортивне життя юного гонщика. А сьогодні хлопчина керує своїм KTM 50 SX не гірше, ніж його дідусь-наставник — ветеран мотоспорту Василь Попік.

Із чотирилітнього віку Арсеній — постійний учасник змагань із мотокросу у групі віком до 9 років, натхненна частина величезної дружної родини мотогонщиків України. Неодноразово брав участь у змаганнях у Київській, Житомирській, Волинській та Рівненській областях, де традиційно був наймолодшим учасником. Минулого року Арсеній здобув свою чергову перемогу і за підсумками Федерації мотоциклетного спорту України посів почесне друге місце в особово-командному заліку Кубку ФМСУ аматорів/ветеранів 2019-го з мотокросу (клас 50 куб. см).

Мотокрос — це дорогий спорт. Тому вся родина докладає максимум зусиль для спортивного майбутнього юного гонщика. Тренується Арсеній у Бугрині на спеціально підготовленому для цього городі або ж на трасі в Оженіні, де зазвичай відбуваються обласні змагання.

Арсеній є гордістю не лише своєї мами Тетяни і тренера-дідуся Василя. Вже два роки поспіль отримує відзнаку голови Бугринської ОТГ Сергія Пилипчука «Гордість громади». З талановитим хлопчиком познайомився і голова Гощанської РДА Василь Романюк, депутат Рівненської міськради Любов Романюк та голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук. Разом вони обговорили план дій задля розвитку та популяризації мотоциклетного спорту у районі, зокрема розвитку дитячого мотокросу.

Гоща Рівненської області.

Фото надано автором.