Орден Академічних пальм вручив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен вчителю-методисту французької мови Житомирської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів № 20 Олені Лисянюк за заслуги у сфері освіти і науки (на знімку).

За словами Етьєна де Понсена, вперше він побачив житомирську освітянку в передачі на французькому телеканалі, де вона розповідала про свою школу та учнів і про музей Бальзака, до створення якого долучилася. 

Заслужений вчитель України Олена Лисянюк є переможницею всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013» у номінації «Французька мова», а також міського конкурсу-рейтингу популярності та здобутків «Гордість міста» у 2013 році. Вона є тьютором програми «PRO FLE+», тренером програми «GoCamp» та автором міжрегіонального освітнього дистанційного проекту «Освіта без кордонів». Олена Лисянюк стверджує, що в роботі нею керує палке бажання заохотити і спонукати учнів та колег удосконалювати свої знання французької мови.

«Житомиру, Україні і Франції пощастило мати вас!» — звертаючись до пані Олени, наголосив Етьєн де Понсен, вручаючи їй високу нагороду, що свідчить про визнання заслуг житомирської вчительки Францією.

Фото з сайту 

Житомирської міської ради.