Голова Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) і колишній прем’єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв у вівторок скликав у Скоп’є прес-конференцію, на якій повідомив журналістам про позитивну оцінку Європейською комісією реформ, проведених його урядом. Він зазначив, що настав час для того, аби Євросоюз виправив помилку й все-таки призначив дату початку перемовин про приєднання Північної Македонії до нього.

«Ми повністю готові до початку переговорів. І повинні мати політичну волю для створення можливостей щодо подальшого ухвалення розумних і мужніх рішень. Ми маємо робити це разом для того, щоб до 2024 року відкрити всі глави переговорів про вступ до ЄС», — заявив лідер СДСМ Зоран Заєв. Він висловив сподівання, що за шість років Північна Македонія завершить виконання всіх вимог про членство в ЄC.

2 березня Єврокомісія опублікувала доповнену доповідь по Албанії і Північній Македонії. «Країни активізували роботу й досягли нових відчутних і сталих результатів у ключових галузях, визначених у висновках Ради від червня 2018 року. Комісія твердо дотримується своїх рекомендацій про початок переговорів про приєднання з Албанією і Північною Македонією, і я сподіваюся, що держави-члени приймуть позитивне рішення в найближчі тижні», — заявив комісар із сусідства й розширення Олівер Варгелі.