Директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» Володимир Альохін.
 


Електромобілі для коледжу — не дивина.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут 

В останній день зими ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» провів день відкритих дверей — масштабний профорієнтаційний захід «Ми всіх друзів вітаємо! Радо Весну зустрічаємо!». Його було організовано за підтримки Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації в рамках молодіжного фестивалю «Проф FEST OK». 

«Професійна орієнтація учнівської молоді — один з пріоритетних напрямів роботи Немішаївського агротехнічного коледжу», — наголошує його директор Володимир Альохін. Вдалий вибір навчального закладу впливає на вдалий вибір професії, а це — одна з головних складових людського щастя, усвідомлення своєї потрібності в соціумі, кажуть викладачі. І запевняють: навіть у наш складний час випускники коледжу без роботи не залишаться. 

Фестиваль зібрав більш як 700 гостей: учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл різних районів Київської області, роботодавців, соціальних партнерів, представників НУБіП України, керівників районних і місцевих органів влади та управлінь освіти, місцевих мешканців.

Організатори передбачили інтерактивні ігри, вікторини, конкурси. Учасникам та гостям фестивалю запропонували взяти участь у спортивних змаганнях з волейболу, міні-футболу, спортивної гімнастики, ушу, перетягування линви, збирання і розбирання автомата, стрільби з пневматичної гвинтівки, а також повправлятися у грі в шашки, силових вправах, катанні на конях, квадроциклах, електромоторолері.

Юні таланти — студенти коледжу та мешканці селища — підготували чудову концертну програму. Для глядачів співали і танцювали творчі колективи «Арт-Драйв», «Карамельки», «Зорецвіт», «Інтеграл», шестикласниця Немішаївської ЗОШ № 1 Яна Кудря та випускник відділення «Ветеринарна медицина» коледжу, власник ветеринарної клініки в Києві Павло Стадник, артисти Немішаївського Будинку культури.

Кожне з п’яти відділень коледжу та дві циклові комісії змагалися в проведенні різноманітних майстер-класів. Так, студенти й викладачі відділення «Аграрний бізнес» ділилися секретами живцювання декоративних, квіткових і хвойних рослин, розмноження кущів смородини, вчили робити ляльки-мотанки і навіть виявляти фальшиві гроші, пригощали всіх цілющими фіточаями та смаколиками.

Викладачі відділення «Ветеринарна медицина» навчали премудростей фармакології — виготовлення специфічних лікарських болюсів (величезних пігулок) та настоянок для братів наших менших, показували, як проводити ультразвукове обстеження тварин. Найбільше захоплення у відвідувачів викликав міні-зоопарк з козами, кроликами, качками, гусьми та декоративними курочками бентамками і кохінхінами.

Відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання» демонструвало ручне електрозварювання та ручне кування металу, навчало основ керування квадроциклом та проводило комп’ютерну діагностику автомобіля.

Студенти й викладачі відділення «Електрифікація і автоматизація сільського господарства» дивували безпровідною передачею електроенергії, розумним освітленням, «Магічною кулею», оберегами з ламп розжарювання та іншими цікавинками. Відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» презентувало кулінарну обробку сиру «Халумі», технологію коптіння сала і м’яса, запрошувало приготувати і продегустувати рибну юшку та лікувальний напій «Збитень медовий».

Циклові комісії коледжу проводили інтелектуальні вікторини «Чи знаєш ти свою Україну?», «Постав наголос», конкурси з точних наук, майстер-клас з виготовлення весняних оберегів — сонячних коників, птахів щастя та мартениць. Гостей частували млинцями, варениками, пиріжками, сирниками, кулешем, борщем, рибною юшкою, смаженою картоплею, дерунами, гречаниками, сиром, голубцями, узваром, глінтвейном, трав’яними чаями — смаколиків вистачило на всіх!

Гостинна атмосфера, щира бесіда, дружнє спілкування, цікава концертно-розважальна програма, а також сонячна, по-справжньому весняна погода подарували гостям свята радісний настрій.

День відкритих дверей продемонстрував системну, комплексну профорієнтаційну роботу всього колективу коледжу, спрямовану на формування в молоді мотивації до здобуття майбутньої професії, до праці, до усвідомленого вибору життєвого шляху та успішної самореалізації.