На знімку: Вадим Парасочка, Ірина Ярмоленко та Сергій Сухомлин (зліва направо).

Меморандум про співпрацю та реалізацію всеукраїнського проекту «Озеленення України» підписали міський голова Сергій Сухомлин, координатор проекту, представник ГО «СЕО Club Ukraine» Вадим Парасочка та голова ГО «Центр суспільних комунікацій» Ірина Ярмоленко.

У рамках проекту учасники з усіх куточків України за добу 21 березня мають разом висадити мільйон нових дерев. Для загальноміського озеленення у житомирському КП «Зеленбуд» пропонують використати саджанці таких дерев, як береза бородавчата, горобина звичайна, клен гостролистий, ялина і туя західна.

Підписанти меморандуму наголосили на необхідності вживати заходів з протидії змінам клімату та їх великому значенні для збереження довкілля і створення комфортних умов проживання.

«Ми вирішили об’єднати людей і реалізувати історію успіху та добрих справ, нагадати мешканцям про важливість бережливого ставлення до природних багатств держави та спільно озеленити Україну», — зазначив Вадим Парасочка. Він розповів, що вже підписано 12 меморандумів про співпрацю з обласними адміністраціями. До проекту приєдналося багато українських міст, ОТГ та громадських організацій, а також понад 100 освітніх закладів і понад 10 тисяч волонтерів.

Підписанти також висловили сподівання, що така екологічна акція згуртує містян навколо важливої мети і допоможе сформувати відповідальне ставлення житомирян до свого міста та до довкілля.

Фото з сайту Житомирської міськради.