З огляду на те, що в цій балканській країні в державній власності немає оздоровчих чи реабілітаційних центрів, на міждержавному рівні неможливо домовитись про відпочинок поранених українських воїнів на березі Адріатичного моря.

«За підтримки нашого посольства українська громада з першого березня починає збір коштів на реабілітацію українських військових, — йдеться у зверненні. — Уже в травні цього року ми хочемо реалізувати перший пілотний проект, і, в залежності від вашої допомоги, зібраної суми коштів та співпраці з благодійними організаціями в Україні, привести перших наших героїв на лікування та реабілітацію».

Ініціатори акції просять, окрім безпосередньо фінансової допомоги, звертатися із можливістю допомоги в інших аспектах, як-от: розміщення і проживання в Чорногорії, логістичні питання всередині країни та між Україною і Чорногорією, харчування, надання професійної медичної та психологічної допомоги.

Посольство та волонтери проекту обіцяють, що вся інформація зі збору і витрат коштів буде публічною і прозорою. І мають надію, що, вже починаючи з літа, зможуть приймати на реабілітацію та лікування в Чорногорії по декілька груп поранених українських військових разом із сім’ями.

Будва.