Там зберуться майстри народної творчості з усіх 27 районів області, щоб презентувати свої роботи на тему творів Кобзаря, його портрети, виконані у різних техніках і стилях — вишивках, малюнках, різьбленні з дерева...

— Роботи подільських майстрів зафіксовано в електронному реєстрі, розробленому завдяки комп’ютерним технологіям, — каже директор Вінницького обласного центру народної творчості заслужений працівник культури України Тетяна Цвігун. — У переліку — понад дві тисячі кращих зразків нематеріальної культурної спадщини. І серед них — твори, присвячені нашому генію і пророку.

Цікаву програму підготували студенти двох навчальних закладів — Вінницького коледжу культури і мистецтв імені Леонтовича і Тульчинського коледжу культури. Її назвали «Шевченко і його нащадки: діалог на відстані століть».

Завершиться свято концертною програмою «Вклонімося Тарасу!». Організатори — обласний і міський департаменти культури, Центр народної творчості — запрошують вінничан і гостей міста долучитися до участі у вшануванні Кобзаря, прийти на свято на його честь, яке розпочнеться об 11-й годині 9 березня.

Фото: vinbazar.com