Зокрема, тут хочуть відійти від традиційного сприйняття регіону, коли люди приїздять поніжитися на сонці й скупатися в морі. І хоч, до слова, на Херсонщині аж два моря — Азовське і Чорне, проте тут є ще багато унікальних місць, які варто відвідати. Тож «Нова туристична айдентика Херсонщини» якраз і є тим драйвером, який спонукає до активного відпочинку та пропонує абсолютно новий погляд на цей туристичний край.

— Херсонщина в переважної більшості наших громадян дуже часто асоціюється з кавунами, помідорами, ну і, звісно ж, морем та сонцем, — ділиться з журналістами заступник голови ОДА Андрій Богданович і додає: — Але ж у нас майже 80 об’єктів природно-заповідного фонду. У нас Асканія-Нова. У нас Азово-Сиваський парк, у нас єдина в Європі пустеля — Олешківські піски, у нас унікальний Джарилгач. А ще маємо скіфські кургани, античні городища, залишки турецьких укріплень, козацькі хрести, унікальні храми тощо. Тож нова стратегія — це насамперед відкриття цих унікальних місць.

Цей південний регіон має постати перед туристом яскравим, веселим, динамічним і певною мірою навіть авантюрним, каже Дмитро Логінов — директор агентства, яке розробляло нову айдентику. Він також розповів, що вони вирішили продавати не пасивний відпочинок, а емоції. «Чому саме так? Усе просто. Адже цілий рік людина фактично замкнена на домівці й роботі, а коли приїздить на відпочинок, отримує приблизно ту саму рутину: номер — море. А тому ми вирішили дарувати емоції. Цікавий відпочинок має бути спонтанним та нерутинним», — упевнений Дмитро. 

Звісно ж, амбітні ідеї не можна втілити без капіталовкладень і розвитку інфраструктури. Планами щодо інвестицій поділився з присутніми начальник управління туризму обласної державної адміністрації Микола Шаповал. Він, зокрема, зазначив, що нині область розробляє пропозиції для мережевих готелів, інших інвестиційних проектів.

Тим часом радниця голови Херсонської облдержадміністрації Марина Волошенко запевнила, що в області також активно працюють над поліпшенням доріг, адже на сьогодні це є певними викликом, бо саме на бездоріжжя найбільше нарікають туристи, котрі люблять подорожувати. Варто зазначити, що, як повідомлялося раніше, цього року в регіоні планують відремонтувати автошляхів на більш як півмільярда гривень. Хочеться сподіватися, що область з цими планами впорається, а туристи гідно оцінять новації.

Фото: ukrinform.ua