Депутатка та вдова загиблого учасника російсько-української війни Олена Пасевич на сесії міськради виступила з ініціативою створити у Львові парк живої пам’яті українських героїв.

«Ми б хотіли з родинами загиблих, а таких у Львові — 74, висадити іменні дерева. Це дуже важливо для нас — така практика існує за кордоном і така ініціатива не потребує великих вкладень. Ми можемо закріпити школярів за кожним деревом — це важливо для виховання молоді й для родичів загиблих, маємо показати, що життя триває», — заявила Олена Пасевич.

У Львові герої російсько-української війни захоронені на полі почесних поховань Личаківського кладовища — тут відбувається чимало патріотичних заходів. Під час урочистих свят тут покладають квіти, запалюють свічки. Фасади шкіл увінчані меморіальними дошками учнів, які брали участь у цій війні й загинули на сході країни. А тепер у Львові буде ще й парк живої пам`яті героїв.

Ця ідея припала до душі і мешканцям міста, бо в час бездумної забудови незабаром не залишиться вільного клаптика землі. Львів`яни з тотальним будівництвом борються по-своєму — на вільних клаптиках самі висаджують дерева або будують каплиці.

Схвально сприйняли ідею створення нового парку і депутати міськради. Міські служби отримали завдання підшукати для майбутнього парку вільну ділянку.