9 березня у Нідерландах у будівлі суду суворого режиму, неподалік амстердамського аеропорту Схіпхол, має відбутися перше слухання у справі авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донбасом, що сталася 17 липня 2014 року.

Також цього року слухання заплановані на 23—27 березня, 8 червня — 3 липня, 31 серпня — 13 листопада і 1 лютого — 26 березня 2021 року. Процесом керуватимуть троє суддів, ще двоє — «в резерві». Як зазначається, спеціально для цієї справи в Нідерландах змінили законодавство, що дозволить проводити частину судових слухань англійською мовою. Крім того, свідки, які не зможуть бути присутніми в залі суду, свідчитимуть по відео-
трансляції. Раніше повідомлялося про принаймні 13 секретних свідків у цій справі.

Торік 19 червня міжнародна слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це громадяни Росії Сергій Дубинський, Ігор Гіркін, Олег Пулатов та громадянин України Леонід Харченко.

Росія вже заявила, що не видасть своїх громадян. У травні минулого року слідчі заявили, що літак рейсу MH17 збили над Донбасом із зенітно-ракетного комплексу «Бук», яким керувала російська бригада.

Нагадаємо, в тій авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту «Боїнга». Це були громадяни Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії.