Проєкт стосується зміцнення інституційного й технічного потенціалу спецпідрозділів для боротьби з організованою злочинністю. 

У заході взяли участь офіцери Головного управління Національної гвардії, Західного територіального управління, командування військової частини 1241 НГУ, представники облдержадміністрації та місцевої поліції. Делегацію Жандармерії округу Сучава очолив підполковник Міхай Маріан Лунгу.

Військова частина 1241 дислокується в Івано-Франківську та виступає керівником проекту завдяки перемозі у відкритому конкурсі Євросоюзу на отримання понад 200 тисяч євро для реалізації чотирьох проектів за тематикою

«Запобігання та боротьба з організованою злочинністю, співпраця сил безпеки». Ще три реалізуватимуть підрозділи румунської Жандармерії. «Завдяки проектам маємо змогу закупити додаткове спецобладнання і техніку, зокрема квадроцикли, снігоходи, тепловізори, прилади нічного бачення, навігаційні планшети, екіпіровку тощо», — повідомив під час прес-конференції командир в/ч 1241 полковник Роман Науменко.

«Це наша перевірка на готовність до спільних міжнародних програм, що дозволить впровадити передовий європейський досвід. Національна гвардія має шанс долучитися до багатомільйонних програм ЄС щодо будівництва інфраструктури, розвитку навчальних комплексів», — додав майор Віталій Гузій, начальник служби міжнародної технічної допомоги Головного управління НГУ.

Румунські колеги і журналісти ознайомилися із діяльністю в/ч 1241 й оглянули матеріально-технічне забезпечення гірсько-патрульної роти. Гості були вражені екіпіруванням бійців та спецзасобами для роботи в горах (на знімку).

Фото автора.