За даними вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я у Чернівцях, результати тестів на коронавірус у шести буковинців, які перебували в інфекційному відділенні, не підтвердилися. Не виявлено вірусу і в людей, котрі мали контакт із хворим. Тож офіційно підтверджено хворобу лише в одного чернівчанина.

Попри це Держпродспоживслужба, рятувальники ДСНС та медики провели масову дезінфекцію місць скупчення людей, а також залізничного вокзалу Чернівців та автостанції, у тому числі в Сокирянському, Кіцманському, Глибоцькому, Хотинському, Заставнівському, Вижницькому, Герцаївському районах і залізничний вокзал Новоселиці.

До роботи було залучено відділки радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Тим часом попри ажіотаж, викликаний випадками захворювання на COVID-19 і поширенням страхів неосвіченими мешканцями, Чернівці продовжують жити власним життям. Громадяни виявляють спокій, навіть незважаючи на те, що Буковина — серед перших у країні за ступенем ризику щодо коронавірусу. Понад третина населення нині перебуває на заробітках у країнах ЄС, які охопила епідемія. Переважно в Італії. Але виваженість молодих людей та тих, хто здатен загуглити проблему, стримує масову істерію у спальних районах. І це — непоганий компонент у протидії загрозі.