На знімку: під час мистецько-патріотичної акції «Армія з народом» на Полтавщині.

За сприяння Полтавської ОДА й обласного військового комісаріату триває тур містами та селами регіону оркестру Військової академії (м. Одеса).

Почалися його виступи на теренах області у містах-райцентрах Миргород і Пирятин. А загалом знаний музичний колектив побуває у дев’ятьох населених пунктах Полтавщини, зокрема й в обласному центрі. Та, певно, найбільше його чекають у чотирьох селах, не розбалуваних увагою виконавців такого рівня.

До того ж йдеться переважно про «столиці» об’єднаних територіальних громад, які згуртували довкола себе чимало дрібніших сіл. Тож мешканці останніх також отримають можливість насолодитися живою музикою військового оркестру, виступи якого раніше бачили хіба що по телевізору. Перші концерти засвідчили: вдячні глядачі скрізь чекають музикантів і так само повсюдно не шкодують оплесків після кожного виконаного ними твору.

Під час таких заходів працівники районних військових комісаріатів традиційно влаштовують також тематичні виставки, інформують земляків про умови служби, зокрема й за контрактом, показують захисну амуніцію наших воїнів, їхні однострої, армійські продовольчі набори тощо. І, звісно, демонструють зразки стрілецької зброї, з якою наші бійці захищають Україну від окупантів і загарбників.

Таке поєднання мистецько-музичного і бойового інструментарію не створює дисгармонії. Передусім з огляду на те, що в Україні здавна під час ворожої навали музи не мовчали. Їхній голос досить потужно лунав кілька років тому, коли на Донбасі говорили гармати та «Гради». Не стихає він і сьогодні, коли на фронті розмовляють переважно кулемети й автомати...

Фото зі сторінки облвійськкомату у Фейсбуці.