Ним стала Марія Ткачук, направлена Маневицькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості. Саме вона підтвердила в Рівному свої кухарські вміння, добрі знання теорії та отримала знакове свідоцтво державного зразка за професією «Кухар» за № 100.

Аліна Левчук з Волині навчалася у Кривому Розі, побувала на заробітках за кордоном. Зважилася звернутися до служби зайнятості та відгукнулася на пропозицію підтвердити кваліфікацію кухаря. Жінка поділилася, що тепер працюватиме у військовій частині. Неодмінно воякам сподобаються страви майстрині.

Напередодні ще четверо робітниць із різних куточків України обрали професію кухаря, впевнено підтвердили результати свого неформального навчання та отримали свідоцтва про професійну освіту державного зразка. 

Наталія Стрелюк із Любомльського району Волинської області працювала помічником кухаря у школі, має великий досвід роботи маляром-штукатуром, виховує шістьох чудових доньок. Її землячка Валентина Козачук із міста Любомль має чималий досвід роботи: була закрійником, вчителем трудового навчання. Сьогодні працює кухарем у дитячому садку.

Оксану Мерву та Надію Давосир направлено на підтвердження результатів неформального навчання Теребовлянською районною філією Тернопільського ОЦЗ. Оксана Мерва була підприємцем, а сьогодні працює кухарем у школі. Надія Давосир також любить і вміє готувати, отож уже продемонструвала відмінну роботу кухаря у дитячому садку-яслах.

Усі претенденти успішно підтвердили результати свого самостійного навчання. Заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Руслана Бодренко привітала кухарів з офіційним визнанням, вручила свідоцтва державного зразка та побажала нової професійної кар’єри і лише вдячних клієнтів.

Популярність такого спрощеного формату підтвердження результатів неформального навчання кухарів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості постійно зростає, адже дає змогу оперативно реагувати на потреби роботодавців, які готові офіційно працевлаштувати кухарів, та самих безробітних, які здобули професійні знання самотужки.

Людмила СУХОВЕЦЬКА, фахівець Рівненського обласного центру зайнятості.

Фото: dcz.gov.ua