У Мостиському районі Львівської області жителі сіл встановили 38 сонячних електростанцій — найчастіше на дахах житлових будинків чи допоміжних споруд. Надлишок енергії вони продають у загальну мережу, а місцеві бюджети отримують 18% від вартості реалізованої енергії.

Як вважає начальник управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Якубовський, «зелений» тариф стимулює населення за власні кошти встановлювати станції та ефективно використовувати  електроенергію.

Як розповіли в департаменті паливно-енергетичного комплексу ОДА, на Львівщині діє програма енергозбереження, завдяки якій відшкодовують 10% тіла кредиту, але не більш як 25 тис. грн. Сонячні батареї перетворюють сонячне світло на енергію й передають її на інвертор, після чого частину енергії використовують для домашнього господарства, а надлишок віддають у мережу. За рік можна заробити до 100 тис. грн.

У Львівській області 900 приватних власників встановили в своїх господарствах сонячні електростанції. Їх сумарна потужність сягає 20 МВт.