Це сталося в інфекційному відділенні Радомишльської центральної районної лікарні. У родичів пацієнтки, з якими вона проживала в одному будинку, симптомів інфекції поки що не виявили. Наразі встановлено 26 контактних осіб, які перебувають на обсервації в себе вдома.

Особливе занепокоєння епідеміологів викликає той факт, що 8 березня жінка відвідала церкву, де прикладалася до ікон, тому планується провести роботу зі священнослужителями для виявлення осіб, які могли контактувати з хворою в храмі.

Голова ОДА Віталій Бунечко повідомив, що з 13 березня в Радомишлі оголошено надзвичайний стан природного характеру об’єктового рівня. Він передбачає певні обмеження, зокрема, закриття розважальних закладів та уникнення скупчення великої кількості людей.

Слід зазначити, що напередодні Житомирський обласний лабораторний центр одним із перших в Україні отримав два набори експрес-систем для проведення вірусологічних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції на СOVID-19. За словами завідувачки відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань лабораторного центру Тетяни Лутай, вони розраховані на дослідження приблизно 60 осіб. Тест-системи придбали за кошти держбюджету.

Водночас Житомирський обласний лабораторний центр відкрив «гарячу лінію» щодо питань профілактики захворюваності на СOVID-19. Туди можна звернутися за номером 068 982 47 81.

Крім того, заступниця міського голови Світлана Ольшанська разом із представниками департаменту економічного розвитку та управління охорони здоров’я провели зустріч із власниками кінотеатрів, розважальних зон та мережевих супермаркетів, і було вирішено призупинити або обмежити роботу найвелелюдніших із них.

На додаток у Житомирській міськраді відбулася нарада з представниками Ради християнських церков, за результатами якої було спільно напрацьовано рекомендації щодо протиепідемічних заходів.