Ми вже повідомляли про те, що в багатодітному поліському селі Вири, що в Сарненському районі на Рівненщині, батьки якийсь час не пускали дітей до школи, яка не тільки стара (один із корпусів побудований 1935 року, у ньому грибок), та ще й тісна: замість 220 тут навчаються 500 дітей. До того ж не тільки із Вирів, а й із сусіднього Гранітного. Десятирічним обіцянкам влади побудувати нову школу батьки вже не вірили, тож у такий спосіб намагалися привернути увагу до проблеми.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відреагував — побував у Вирах, поспілкувався з громадою. Люди повірили керівнику, пустили дітей до школи.

Тим часом у Рівненській ОДА вже відбулося два засідання робочої групи з числа відповідальних за сферу будівництва працівників ОДА, голови Сарненської РДА Олексія Кохана, голови Вирівської ОТГ Володимира Жука, представників громади — батьків учнів.

На першому засіданні запропонували кілька варіантів розв’язання проблеми. Перший: добудова школи за вже наявним проектом школи, який пройшов експертизу, плюс використання одного з нинішніх приміщень, побудованого у 80-ті роки під початкові класи. Другий: громаді запропонують кілька проектів школи, і вона вирішить, який їй підходить.

Як повідомив голова Вирівської ОТГ Володимир Жук, 10 березня на черговому засіданні робочої групи в Рівненській ОДА владі передали рішення громади — прийняти перший варіант, тобто почати будувати школу за проектом, який пройшов експертизу. Тож незабаром розпочнуться тендерні процедури щодо визначення того, хто зводитиме об’єкт у Вирах. За словами Володимира Жука, 11 березня відбулась позачергова сесія Вирівської сільської ради, на якій депутати прийняли рішення виділити 20 тисяч гривень на початок будівництва.

Рівне.