У регіоні вдалися до низки інших заходів, аби запобігти скупченню людей на період карантину.

Департамент соціальної та молодіжної політики поширив інформацію про тимчасове припинення особистого прийому громадян. Необхідні консультації фахівці надаватимуть громадянам через електронні засоби.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов звернувся до керівників підприємств, установ, організацій з проханням за можливості організувати роботу працівників віддалено. Ще одна рекомендація — обмежити часи роботи закладів громадського харчування.

У райцентрі Томашпіль тимчасово зупинено діяльність речового та продуктового ринків. Таке рішення ухвалено селищною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У райцентрі і селах заборонено проведення дискотек та інших розважальних заходів. Посилено протиепідемічний контроль на вокзалах, у магазинах, закладах громадського харчування. Є доручення систематично здійснювати дезінфекцію приміщень, забезпечити їх засобами для миття рук, що мають вміст спирту не менш як 60%.

Тим часом в аптеках, як і раніше, не можна купити маски. Дехто намагається нагріти на цьому руки. Один з таких епізодів зафіксував молодий чоловік, який прийшов до Вінницької міської лікарні № 2 провідати хворого. Як усе відбувалося, зафіксував на відео і виклав сюжет у YouTube.

Чоловік розповів, що на дверях лікарні прочитав оголошення: «Вхід без маски заборонено». В аптечних кіосках на території лікарні масок не було. Медсестра при вході комусь зателефонувала. Вийшов чоловік у білому халаті і сказав, що може продати маску за... 25 гривень. В аптеці казали, що до карантину вони коштували по дві гривні. Довелося заплатити сто гривень за чотири маски. При цьому відвідувач зумів записати розмову і придбання масок на телефон.

Дезінфекційні засоби також перейшли до розряду дефіцитних. В аптеках і магазинах розповідають, що покупці розмітають їх, щойно вони з’являються у продажу.

Вінницька область.