Нове карстове провалля утворилося поблизу дороги Дрогобич — Трускавець. Екологи, надзвичайники, геологи та представники ОДА, які прибули на місце зсуву ґрунтів, побачили прірву площею 150 на 50 метрів та завглибшки майже 100 метрів.

Уже вдруге за останні п’ять років на місці колишніх рудників, де видобували калійну сіль, просідає земля. Карстове провалля засипають землею, але процеси зсуву не припиняються, що викликає побоювання і нарікання жителів Стебника і курорту Трускавець. Комплексна проблема закинутих соляних рудників навколо міста калійників роками не розв’язується, бо потребує великих фінансових вливань.

Як розповів заступник голови ОДА Юрій Холод, нове провалля є динамічним, краї формуються, тому доведеться перекрити дорогу Дрогобич — Трускавець. Комісія з надзвичайних ситуацій оцінить ситуацію і прийме рішення щодо подальших дій. Мешканців просять дотримуватися техніки безпеки і не відвідувати місце зсуву.

Свого часу закинуті рудники намагалися продати зарубіжному інвестору, але після втручання підводних течій перемогу на аукціоні здобув український підприємець, який згодом втратив інтерес до нового проекту з виробництва мінеральних добрив. І тепер маємо те, що маємо.

Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА спільно з Державною екологічною інспекцією підготують звернення до Кабінету Міністрів щодо негайного проведення Фондом державного майна повного аудиту зобов’язань згідно з договором купівлі-продажу акцій ДГХП «Полімінерал».