Окупанти обстріляли позиції Об’єднаних сил із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомляє прес-центр ООС. Унаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення.

Учора від початку доби, станом на 12:00, російські найманці двічі порушили режим припинення вогню. На донецькому напрямку противник обстріляв українські позиції поблизу населеного пункту Березове, використовуючи станковий протитанковий гранатомет, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Також з забороненого міномета 82 калібру російські окупаційні війська випустили п’ять мін по позиціях Об’єднаних сил у районі населеного пункту Оріхове, що на луганському напрямку. За наявною інформацією МОУ, бойових втрат у результаті обстрілу противника немає.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ нарощує рівень бойової підготовки артилерійських підрозділів. Так, 16-17 березня ц. р. під керівництвом російських інструкторів на полігоні «Южний» тимчасово окупованої території у Донецькій області проводяться збори з корегувальниками артилерійського вогню. На збори залучаються офіцери тактичної ланки (заступники командирів рот, командири взводів) мотострілецьких підрозділів російських окупаційних військ. Крім того, у березні ц. р. у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК зросла кількість та інтенсивність тренувань з управління вогнем артилерійських розрахунків.