Захід відбувався у рамках національно-патріотичного виховання дітей та підростаючої молоді в приміщенні Вищого професійного училища № 25 за спільної ініціативи начальника Хмельницького міського департаменту освіти та командування військової частини А4239.

Заняття складалися з двох частин: теоретичної та практичної. Під час проведення занять з вогневої підготовки учні ознайомилися з основними зразками стрілецької зброї, нормативами зі споряджання магазину, неповного розбирання та збирання автомата та практично виконали відповідні вправи. Захід тривав майже чотири години, і це дало змогу налагодити комфортні умови для відкритого спілкування. Діти були в захваті від побаченого та почутого, тому ставили багато додаткових запитань різного спрямування. Загалом до заняття було залучено понад 
50 майбутніх випускників ВПУ № 25.

Військовослужбовці розповіли юнакам про різні аспекти життєдіяльності військової частини, основні вимоги до майбутнього військовослужбовця за контрактом, про відповідальний, нелегкий та почесний шлях військовослужбовців у забезпеченні миру та стабільності в державі, про умови проходження військової служби за контрактом і її переваги як державної служби особливого характеру.

Діти на власні очі змогли побачити, якою зброєю та обладнанням користуються сучасні військовослужбовці. Багато хто вперше потримав у руках справжню зброю, бронежилети, біноклі. Цей чудовий весняний день, мабуть, надовго залишиться в пам’яті юнаків.

На думку організаторів заходу, учасники відпрацювали всі заплановані елементи, спробували себе у виконанні відповідних нормативів, що викликало захоплення та велику зацікавленість юнаків.

Мета заходу — національно-патріотичне виховання підростаючого покоління, покращення взаємодії в галузі цивільно-військового співробітництва та демонстрація молоді сучасного українського війська, адже саме від того, як ми виховаємо молоде покоління, залежить майбутнє нашої країни.

Долучайся до нас, стань частиною Збройних Сил України, що боронять твій дім.

Олексій НАКОНЕЧНИЙ.

Фото майора ЛЕСЬКОВА.