У центральній міській бібліотеці для дітей та юнацтва в Черкасах триває експонування інформаційно-інтерактивної виставки «На зламі», створеної кількома організаціями — учасниками правозахисної коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», «Восток SOS», кризового медіа-центру «Сіверський Донець» та іншими (на знімку). Підтримує захід німецька організація Kurve Wustrow у рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті — ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

Виставка показує особисті історії свідків та постраждалих у розпал російсько-української війни й дотепер, глибокі злами у свідомості окремих людей та суспільстві.

— Відеоісторії про страждання цивільних громадян, заручників, котрі побували в підвалах бойовиків, слухала й дивилася зі сльозами на очах, — поділилася Маїна Кулик, голова міжнародного благодійного фонду «Небайдужі». — Переконана: потрібно й надалі скрупульозно задокументовувати всі злочини проти людяності, вчинені проросійськими силами на сході нашої держави. Записи свідків буде використано на суді в Гаазі.

Фото Маїни КУЛИК.