Як повідомило управління розвитку міста Трускавецької міськради, санаторно-курортні заклади працюють у звичайному режимі, хворих на коронавірус немає. Інформація про закриття санаторіїв виявилася фейком. Оздоровчі заклади заповнені, але не повністю, до завершення карантину скасовано лише заїзди іноземців.

У санаторії «Джерело» оздоровлюються 320 дітей, і ніхто з батьків не виявив бажання достроково покинути Трускавець.

Як розповіли в міській раді, усі приміщення санаторіїв регулярно обробляють засобами дезінфекції, запроваджено підвищені вимоги безпеки.

Досвід Китаю свідчить, що найефективнішим профілактичним засобом є перебування поза мегаполісами у відпочинкових гірських чи передгірських ареалах. Трускавець, який розташовано в передгір’ї Карпат, ідеально підходить для профілактики захворювань, а лікувальні води сприяють зміцненню людського організму та протидії вірусним інфекціям. Це доведено науковими дослідженнями, стверджує голова правління ЗАТ «Дніпро-Бескид», доктор медичних наук Олександр Чабаненко, який у розмові з кореспондентом «Голосу України» заявив, що було б помилкою закрити оздоровниці Трускавця. 

Станом на 17 березня в місті-курорті не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію.