Маленькі учасники інтегрованого театрально-хореографічного колективу «Гармонія and Сяйво».
Фото зі сторінки Житомирської обласної ГО «Діти сонця» у Фейсбуці.

За словами голови обласної громадської організації «Діти сонця» Сніжани Кісішвілі, ці кошти планують витратити на обладнання, що допоможе «сонячним» дітям опанувати майбутню професію, а також на костюми для інтегрованого театрально-хореографічного колективу «Гармонія and Сяйво».

«Колектив «Гармонія and Сяйво» існує вже два роки. За цей час ми вивчили чотири вистави та вісім танців, стали лауреатами багатьох конкурсів, всеукраїнських і міжнародних. Уже побували у Німеччині, Єгипті. Завдяки реалізації цих шкарпеток, завдяки тому, що люди нас підтримують, ми зможемо пошити нові костюми і отримаємо нові перспективи у розвитку цих дітей», — розповідає керівник колективу Богдан Купчинський.

Як стверджує Сніжана Кісішвілі, нині на Житомирщині проживає майже 200 дітей з синдромом Дауна. «Цього року ми плануємо збирати кошти на підготовку до профорієнтації наших підлітків. Навчатимемо їх самообслуговування, тієї роботи, яку вони самі зможуть виконувати в майбутньому — наприклад, офіціанти, кухарі, покоївки в готелях. Хочемо закупити міксер, блендер, пристрій для випікання млинців. Таким чином діти набуватимуть навичок для майбутньої професії. Їм дуже подобається працювати і готувати самостійно», — розповідає вона.

Сніжана Кісішвілі згадує: торік півтори тисячі пар шкарпеток розлетілися за лічені дні, тому цього року підприємці зі Львівщини, з якими співпрацює ГО «Діти сонця», виготовили вже дві тисячі пар. Акція «Lots of Socks» триватиме безстроково, тож усіх житомирян запрошують долучитися до неї й придбати ексклюзивні барвисті шкарпетки. Крім того, усіх охочих продемонструвати солідарність з людьми з трисомією 21-ї хромосоми запрошують одягнути 21 березня яскраві непарні шкарпетки, сфотографуватися та викласти знімок у соцмережах з хештегом #LotsOfSocks.