Перебування на своєму виборчому окрузі № 87 народний депутат Зіновій Адрійович (у центрі) планує заздалегідь. У вільні від роботи в сесійній залі та комітетах Верховної Ради дні має насичений графік зустрічей у громадах. Цього разу перша зупинка була в селі Лоєва Надвірнянського району.

«Актив села на чолі із сільським головою Ярославом Зварищуком цікавиться моєю діяльністю в парламенті, ефективністю прийнятих законодавчих актів для органів місцевого самоврядування, баченням процесів децентралізації, взаємовідносинами та перспективами розвитку громад у майбутній Надвірнянській ОТГ», — розповів Зіновій Андрійович.

Мешканці села повідомили про необхідність перекриття даху місцевої школи, стан будівлі будинку культури тощо. Особливою проблемою тут є відсутність тротуару вздовж автотраси Львів—Мукачево. Обговорили також завершення облаштування автозупинок для безпечних пасажирських перевезень. Та головне — шляхи вирішення цих питань.

Аналогічні проблеми і в селі Стримба цього ж району. Тут показовим є приклад Марії Волощук. Разом з активістами зібрали побутове сміття із навколишніх лісових насаджень. Зіновій Андрійович подякував сільському голові Любомиру Дубіщаку за активну громаду та пообіцяв посприяти з вивезенням зібраного.

Участь у роботі народного депутата з виборцями взяв в.о. Надвірнянського міського голови Тарас Пекарський. Спільно з активом сіл прийняли рішення провести зустріч керівників населених пунктів майбутньої ОТГ із представниками Офісу реформ. Важливо обговорити співіснування громад.

«Приємно, що спілкування з виборцями відбулося в доброзичливому середовищі. Важлива активність громад. Вдячний за підтримку моєї роботи в парламенті, отже — на правильному шляху», — підсумував Зіновій Андрійович.

Івано-Франківська область.


Фото прес-служби Зіновія Андрійовича.