Таке рішення ухвалили депутати Вінницької міськради на позачерговій сесії.

Лікарі отримають більше на п’ять тисяч гривень, медсестри — на три, молодший персонал — на півтори тисячі гривень. Загалом на галузь охорони здоров’я депутати вирішили скерувати додатково 50 млн грн. З них 30 млн — це резерв для забезпечення посиленої готовності медичних закладів в умовах поширення коронавірусу. Майже 7 млн виділено на придбання медикаментів та засобів індивідуального захисту. Понад 8 млн грн планують витратити на закупівлю спеціального медичного обладнання. Насамперед йдеться про апарати штучної вентиляції легень. Проте, як зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, вони в дефіциті: «Ведемо перемовини. Загалом зарезервували кошти на 20 таких апаратів».

За словами Сергія Моргунова, основне навантаження у запровадженні заходів щодо протидії коронавірусу лягає на місцеві бюджети. Потрібні також кошти на транспортне забезпечення. На маршрути виходять додаткові одиниці електротранспорту, автобуси.

— Доведеться згортати багато програм, кошти на які було затверджено у бюджеті на 2020 рік, — продовжив міський голова у виступі на сесії. — До того ж відбудеться скорочення надходжень до бюджету. До цього теж треба бути готовим.