Окрім того що уряд встановив лікарям медичних установ надбавки на рівні 200 відсотків, з обласного бюджету Львівщини медичному персоналу додатково виплатять один посадовий оклад. Йдеться про працівників обласної інфекційної лікарні, госпіталю ветеранів у Винниках, легеневого центру здоров`я та лікарні швидкої допомоги. Як повідомив голова обласної ради Олександр Ганущин, для цього лікарням вже перераховано 20 млн грн.

«На передовій у боротьбі з епідемією будуть медики 10 лікарень області — вони візьмуть на себе головний удар. Я закликаю міську раду Львова зробити це саме для медичних працівників 8-ї лікарні, а голів районних рад спільно допомогти медичним закладам, розташованим на їхній території», — заявив Олександр Ганущин.

Зі зверненням до усіх людей доброї волі, бізнесменів, підприємців, меценатів виступив голова Львівської ОДА Максим Козицький, щоб вони долучилися до підтримки медичних установ.

Львівська компанія SoftServe уже виділила 10 млн грн на медичні потреби в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Гроші переказано на рахунок фонду «Відкриті очі», який допоможе тим містам, де розташовано офіси компанії.

На знімку: на брифінгу в ОДА очільники області Олександр Ганущин і Максим Козицький закликають у цей непростий час підтримати медичні установи.

Фото прес-служби ОДА.