Начальник поліції області Іван Вигівський вручив подяки та цінні подарунки десятирічному полтавцю Сашкові та двом його дорослим землякам — Олександру Андросову й Андрію Попову (на знімку). Таких нагород вони удостоєні за порятунок восьмилітнього Михайлика.

Останній зі згаданим Сашком гуляв біля ставка та раптом послизнувся й упав у холодну воду. Сашко одразу побіг на дорогу, щоб покликати на допомогу. На щастя, там проїжджали Олександр Андросов і Андрій Попов. Чоловіки зупинили автівку й побігли до ставка. На поверхні води дитини спочатку не побачили, та за якусь мить хлопчик почав спливати. Тоді Олександр Андросов, не вагаючись, стрибнув у воду...

Чоловік пригадує, що витягувати юного потопельника зі ставка було дуже важко, бо бетонні плити вздовж берега поросли мохом і були слизькими. Та на допомогу йому у воду кинувся Андрій Попов. Разом вони витягли Михайлика і провели реанімаційні маніпуляції. За словами Олександра, в нагоді стали знання та навички, здобуті на курсах із домедичної допомоги.

Коли потопельник почав дихати, чоловіки викликали «швидку», яка прибула за лічені хвилини. Так спільними зусиллями і своєчасними та правильними діями врятували хлопчику життя.

Фото з сайту Головного управління Національної поліції в області.