У Вінниці до контролю за дотриманням перевізниками карантинних заходів долучили військових Нацгвардії, частина яких дислокується у місті. Вони почали спільне чергування з працівниками поліції на десяти блокпостах, встановлених на в’їздах-виїздах з обласного центру.

— До нас звернулося керівництво обласної поліції з проханням надати допомогу у контролі, — розповіла прес-офіцер військової частини 3008 Нацгвардії України (НГУ) старший лейтенант Анна Лазуренко. — Ми відгукнулися на таке прохання на підставі наказу керівника Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ про залучення військових до спільного чергування.

Воно відбувається у цілодобовому режимі. Кожна зміна триває протягом восьми годин. На вартових покладено завдання підтримувати громадську безпеку у нинішніх непростих умовах, забезпечити дотримання карантинних заходів, у разі потреби надавати медичну допомогу.

Найперше завдання — перевірка автотранспорту, що в’їжджає чи виїжджає з міста, щодо дотримання водіями карантинних заходів. У салоні має бути не більше десяти пасажирів.
При виході на чергування військових забезпечують засобами індивідуального захисту — респіраторами, медичними масками, гумовими рукавичками. Їх оглядають медики. Повторно роблять це після повернення у частину.

Спільні наряди контролюють перевізників також у прикордонному Ямпільському районі, де розташована стрілецька рота НГУ.