Українець служив у складі Інтернаціонального легіону французької армії. Прощання із загиблим відбувалося на одній з військових баз ООН на півдні Лівану. Данину шани капралу Рибончуку віддали «голубі шоломи» з різних країн, побратими з французького легіону та військові Збройних сил Лівану.

У грудні виповнилося б п’ять років від часу служби Рибончука в першому інженерному корпусі Інтернаціонального легіону, що входить до складу Сухопутних військ французької армії. За зразкове виконання обов’язків удостоєний чотирьох медалей Франції. Серед них: Хрест комбатанта, медаль Національної оборони (бронзового ступеня). «Це досить вагомі нагороди для військового з таким коротким терміном служби», — пояснив вінницький історик, фалерист Максим Царенко.

Наприкінці лютого їхній підрозділ прибув до Лівану для виконання миротворчої місії під егідою ООН. Ранок 13 березня став фатальним для українця.

«Капрал Рибончук загинув у дорожньо-транспортній пригоді під час розвідувальної місії, — йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Франції. — Бронетранспортер, у якому перебувало п’ятеро військових, на слизькій звивистій дорозі врізався в бетонну стіну й перекинувся. Стан здоров’я інших чотирьох військових не викликає занепокоєння».

Глава військової місії генерал-майор Стефано-Дель Кол висловив подяку батькам і рідним капрала Рибончука, а також його країні за відважного воїна-миротворця. Він зачитав повідомлення про нагородження капрала медаллю ООН (посмертно). Присутній на церемонії генерал ліванської армії Імад Хай нагородив В. Рибончука медаллю своєї країни (посмертно).

Фото зі сторінки у Фейсбуці першого інженерного корпусу Іноземного легіону Французької армії.