«Голос України» вже писав про те, що Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до керівництва «Укрпошти» з депутатським запитом, у якому просить надати інформацію про розмір зарплати топ-керівництва підприємства. 

Утім, під час пленарного засідання, яке відбулося 6 березня, оголосили ще кілька подібних запитів за авторством Першого заступника глави парламенту. У кожному з них зазначається, що запитам передувало звернення народного депутата до колишнього Прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Втім, довідатися про те, скільки ж отримують із державного бюджету топ-менеджери, виявилося не такою простою справою. Йдеться про розмір оплати праці керівництва НАК «Нафтогаз України» (голова правління Андрій Коболєв) та ДК «Укроборонпром» (генеральний директор Айварас Абромавічус). А також про надання інформації з приводу зарплати членів правління та членів наглядової ради АТ «Укрзалізниця» (виконувач обов’язків голови правління Марчек Желько).

У кожному із цих депутатських запитів є прохання не надсилати посилання на сайти, на яких може міститися потрібна інформація, а чітко вказати її у відповіді. На опрацювання запитів законом відведено 15 днів. Отже, вже наступного тижня Перший заступник Голови Верховної Ради має отримати відповіді на питання, які турбують не тільки його, а й усе суспільство. «Голос України» обов’язково поінформує про результати цих відповідей.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 85 Конституції до повноважень Верховної Ради належить здійснення контролю за діяльністю Кабінету Міністрів.

Фото зі сторінки Руслана Стефанчука у Фейсбуці.