Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат, представник Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін. 

За його словами, після того, як проекти перспективних планів, подані від ОДА, зайшли в Міністерство розвитку громад та територій, вони будуть ним розглянуті та винесені на уряд. Остаточному ухваленню рішення передуватимуть консультації з профільними асоціаціями, які були залучені в усі попередні робочі процеси.

Проте, коли саме відбудеться фінальне затвердження перспективних планів, невідомо, адже всі сили органів влади нині сфокусовані на протидію коронавірусу.

В. Безгін повідомив також, що у вівторок, 24 березня, планується розпочати онлайн-консультації щодо субрегіонального рівня. «Через технічні обмеження кількість учасників на даному етапі не може бути великою, але ми з міністерством забезпечимо присутність представників всіх стейкхолдерів», — додав він.

Як відомо, децентралізаційний законопроект «Про внесення змін до Закону «Про місцеве самоврядування» (№ 2653), який відкриває дорогу до нового адміністративно-територіального устрою, чекає на друге читання і стоїть в порядку денному одразу після ринку землі. «Якщо у нас вийде прискорити цей процес — ми це зробимо», — зазначив депутат.

Щоправда, нині в мережі з’явилося чимало дописів про перенесення місцевих виборів. На думку депутата, якщо через коронавірус потрібно буде здійснювати подібні кроки, то ним передуватиме публічне обговорення.

Вл. інф.