На знімку: священики ПЦУ виготовляють антисептик за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Управління соціального служіння і благодійності Київської митрополії Православної церкви України за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоров’я налагодило виробництво антисептиків, які роздають безплатно.

«Кожна людина потребує підтримки і надійної опори в складній ситуації. Особливо зараз, під час поширення небезпечного вірусу, найуразливішими до якого є літні люди та ті, хто через життєві обставини не має змоги вжити необхідних заходів для захисту від хвороби. Перший серед них — дезінфекція рук і поверхонь за допомогою антисептика. У Києві віддали перші 150 антисептиків для найуразливіших категорій населення: людей похилого віку, тих, хто опинився у скрутній ситуації або не має наразі житла! — повідомляють у ПЦУ.

Станом на сьогодні у столиці та у Маріуполі, Харкові, Одесі роздано понад дві тисячі флаконів антисептика, виготовленого священнослужителями з таких реагентів — етанол або ізопропиловий спирт, перекис водню та гліцерин. «Сьогодні ми звертаємося до парафій ПЦУ у Києві та благодійних організацій, які можуть розповсюджувати антисептики. Подавайте заявки на їх виготовлення, які ми за можливості опрацьовуватимемо. Тільки разом, з Божою допомогою ми зможемо подолати загрозу хвороби. Просимо й вас долучитися до цієї справи», — наголошують у ПЦУ.

Представник прес-служби ПЦУ Михайло Омелян зазначив, що на день план розлити 1300 флаконів. Він додає: «У нас просто шалений попит! Можемо більше, до 3000 за зміну, потрібна сировина, а саме — спирт етиловий або ізопропил. Буду вдячний за інформацію і допомогу!» Тим часом Українська греко-католицька церква готова в разі епідемії коронавірусу в Україні перетворити всі свої храми на лікарні, де священики разом з лікарями рятуватимуть людей. Про це заявив глава УГКЦ Святослав під час літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Фото зі сторінки ПЦУ у Фейсбуці.