Провідний український виробник автомобілів швидкої медичної допомоги компанія «Автоспецпром» передав Одеській області 45 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги, обладнаних апаратами штучної вентиляції легенів, які допоможуть у боротьбі з коронавірусом.

Апарати ШВЛ можна використовувати і для дорослих, і для дітей. Вбудовані акумулятори забезпечують автономну роботу апаратів протягом не менш як 6 годин.

Реанімобілі обладнані повними комплектами медичного встаткування: засобами транспортування пацієнтів, засобами забезпечення дихальної підтримки, моніторингу життєво важливих параметрів і для реанімаційних заходів, приладами для інфузії, діагностики.

При повному заправленні пальним такий автомобіль може проїхати відстань понад 500 км, що особливо важливо, зокрема для Одеського регіону, який є найбільшим в Україні.

Тендер на поставку 45 реанімобілей в область ТОВ «Автоспецпром» виграло в листопаді 2019 року, запропонувавши КУ «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги й медицини катастроф» найнижчу ціну — 128,25 млн грн. У такий спосіб держава зберегла понад 11 млн грн, оскільки початкова сума, яку планувалося витратити на ці «швидкі» з держбюджету й бюджету Одеської області, становила 139,5 млн грн.