До автопарку передано 35 одиниць нової техніки.

Названий медичний підрозділ обслуговує обласний центр і Вінницький район та приймає майже половину викликів із 1,5 тисячі, які щодня отримують усі 119 бригад служби екстреної допомоги області.

З усіх 86 авто 62 мають необхідне сучасне обладнання: дефібрилятор-монітор, пульсоксиметр портативний, електрокардіограф багатоканальний, небулайзер, монітор тиску крові, дихальний апарат з ручним керуванням (Амбу), а також засоби для проведення інфузій, іммобілізації та перенесення хворих тощо. Інші 24 є реанімобілями. Крім названої вище комплектації, додатково оснащені апаратом штучної вентиляції легень та капнографом, опцією з монітором для контролю за станом пацієнта, який перебуває на штучній вентиляції легень.

Техніка іноземного виробництва придбана у рамках реалізації програми реформи екстреної медичної допомоги. Її втілювали у п’яти регіонах і Києві, Вінницька область входила до їх числа.

Закупівлю на загальну суму 191,6 млн грн здійснили на умовах співфінансування, левова частка якої державна.

— Це вже не перший етап оновлення медичного транспорту, — каже керівник обласного центру екстреної меддопомоги Анатолій Пірникоза, — і результати відчутні. Якщо раніше, до вступу області в медичну реформу, ми мали на догоспітальному етапі тільки один відсоток успішних реанімацій, то тепер вийшли на 16%. Європейський показник 20—40%.

— Надзвичайно вчасна й істотна допомога для системи охорони здоров’я області, — зазначив під час передачі автомобілів станціям екстреної медичної допомоги голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський. — Зважаючи на те, що нині може виникнути критична ситуація, одразу ставимо їх на чергування.