Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оглядає наслідки землетрусу в Загребі.

Тріснуті будинки, купи цегли на вулицях, завалені автомобілі — такі кадри телерепортажів зі столиці Хорватії Загреба, де в неділю вранці стався землетрус. Як стверджують сейсмологи, найсильніший в цьому регіоні за останні 140 років.

Коливання землі під час першого підземного поштовху о 6.24 ранку (за місцевим часом) мали магнітуду 5,5. Ще не всі встигли залишити свої будинки, як о 7-й годині стався другий удар з магнітудою 5,2. Епіцентр землетрусу перебував лише за сім кілометрів від хорватської столиці на глибині в 10 кілометрів. Удень було кілька повторних поштовхів від 3 до 4 балів за шкалою Ріхтера.

За розпорядженням уряду на розбирання завалів і розчищення вулиць від цегли прийшли армійські підрозділи.

Під купою каміння військовослужбовці знайшли тіло 15-річного підлітка. На нього обвалилася частина будинку. Поки це єдина жертва землетрусу.

Хорватські ЗМІ повідомляють, що чимало будівель Загреба серйозно постраждали, а з гордості столиці — міської ратуші — обвалилася частина шпиля. На щастя, у цей момент на площі біля неї не було людей.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович висловив співчуття родичам загиблого хлопця. Прем’єр пообіцяв, що уряд надасть допомогу в ремонті пошкоджених будинків.

Фото зі сторінки в Твіттері Андрея Пленковича.