Працівники Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України звернулися до мешканців області з проханням інформувати їх про явно завищену вартість найактуальніших під час карантину товарів.

Ідеться про одноразові медичні маски, а також антисептичні засоби, противірусні та жарознижуючі препарати, градусники тощо. За даними тервідділення АМКУ, найчастіше до спекуляцій на підвищеному, власне, ажіотажному попиті вдаються працівники аптек. Але не тільки вони. Останні часом, скажімо, згадані медичні маски за ціною 20 гривень і вище з’явилися в деяких супермаркетах обласного центру.

За таких обставин антимонопольники радять потенційним чи реальним покупцям надсилати до відділення електронний лист. При цьому необхідно повідомити назву аптеки чи крамниці, їх адресу, найменування та вид товару, а також його ціну. Істотними доказами порушення конкуренційного законодавства стануть також фотографії такого товару та чека про його придбання.

Водночас працівники тервідділення нагадують про те, що за свідоме завищення цін на такі засоби передбачена відповідальність. На порушників може бути накладений штраф у розмірі до 10 відсотків річного обороту того чи іншого торговельного закладу.

Полтава.