Під час занять проводяться планові водолазні спуски, відпрацьовуються навчальні завдання з огляду підводної частини корабля з метою виявлення мін та мінно-вибухових пристроїв.

В умовах поганої оглядовості критичним є вміння розуміти одне одного без слів, іноді навіть без жестів, майже інтуїтивно, тому вправи виконуються попарно, адже головною метою є тренування злагодженості та довіри.

Підрозділу відведена неабияка роль у протидиверсійній підводній обороні акваторії. У повсякденній діяльності особовий склад виконує завдання з виявлення підводних диверсійних сил — ворожих плавців та різноманітних засобів на ґрунті або підводних частинах корабля на кшталт мінно-вибухових пристроїв чи пристроїв ведення розвідки. Також спецпризначенці виконують завдання з ескортування суден та кораблів, огляду берегових споруд до та після стоянки кораблів. Фахівці перевіряють гідроспоруди, причальні стінки тощо.

Залежно від завдань бойові плавці використовують дихальні апарати відкритого або закритого типів. Останні, наприклад, не випускають у воду повітря, даючи можливість залишатися непоміченим. Крім того, використовуються сучасні системи підводного моніторингу на кшталт гідроакустичних систем та гідролокаторів. Задля збільшення території огляду можуть бути задіяні різноманітні підводні транспортні засоби.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.