Бойові дії на сході України тривають. Збройні формування РФ порушують режим тиші, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Так, за даними прес-центру ОС на 25.03, ворог вісім разів обстріляв українські позиції на Донбасі, зокрема з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. За цей період втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було.

«Вогнем у відповідь підрозділи Об’єднаних сил припинили збройні провокації», — сказано у повідомленні.

«Учора станом на 12.30 від початку доби російські окупаційні війська гатили по наших позиціях на підступах до Авдіївки з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів. Уранці противник випустив 20 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського. Ще три міни такого ж калібру розірвалися на наших позиціях біля Оріхового. Про це на брифінгу повідомив речник МОУ Максим Праута.

Нагадаємо, згідно з указом Президента України № 103/2020 весняний призов громадян на строкову військову службу перенесено на місяць. Призов має бути проведений у травні—липні 2020 року.

...поки дипломати на відеозв’язку

На 25 березня була анонсована зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську у режимі відеозв’язку, на якій, зокрема, мали розглядати питання створення Консультативної ради за участю представників України та бойовиків так званих ЛНР/ДНР. Однак переговори учасників політичної підгрупи ТКГ, швидше за все, відбудуться через два тижні. Про це повідомляє «Громадське» із посиланням на поінформоване джерело у ТКГ. Водночас на 26 березня все ще запланована відеозустріч у тристоронньому форматі. Раніше заступниця глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила: жодних документів на засіданні ТКГ, яке відбудеться у режимі відеоконференції, не підписуватимуть. Це вчора підтвердив віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у коментарі Укрінформу. За його словами, підгрупи працюють з вівторка і продовжать роботу до четверга включно.

«За інформацією з інших підгруп, на порядку денному безумовне припинення вогню, розведення сил і засобів, гуманітарні питання, в тому числі доступ міжнародних організацій на тимчасово окуповані Росією території України», — зазначив Резніков щодо питань спільного порядку ТКГ.