На знімку: розвідники з окремого 131-го батальйону Сухопутних військ Василь (праворуч) і Євген.

На лікарняному ліжку військовий 131-го окремого розвідувального батальйону отримав нагороду. І не тільки він...

Інформацію про те, що військовий вижив після страшних травм, поширив у Фейсбуці головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко. Ось текст його повідомлення: «Василь, 21 рік, солдат, родом із Вінницької області. 10 березня поступив у критичному стані, важка кома. Протитанкова ракета поцілила в його автомобіль біля села Піски. Вибухом вирвало більшу частину правої ноги, розірвана рука, оголені кістки, великі дози препаратів для підтримки життєвих функцій. Виконано три операції, ампутація, десятки осколкових поранень.

Сьогодні вранці (23 березня. — Авт.) у реанімації на його обличчі сльози радості і перші слова: «Хочу додому, мені б протез, мені б протез...»

Того дня до ліжка пораненого разом із головлікарем підходив командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко. Він вручив бійцю відзнаку командувача. Побажав одужання.

Генерал провідав ще одного пораненого з Вінниччини, побратима Василя, з яким служили разом в одному підрозділі. Дістали поранення в один день. Звати розвідника Євген. У 23-річного військового пошкодження очей, його вже оперували, потрібна заміна кришталика. Крім того, осколками завдано травм у різних частинах тіла, у нього струс головного мозку.

Генерал вручив Євгену таку само відзнаку командувача. Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗС України.

Ще одного пораненого вінничанина із 131-го батальйону на ім’я Володимир лікували у Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону у Дніпрі. Нині він продовжує лікуватися у Вінниці у шпиталі Міноборони.

Усі троє вінничан дістали поранення біля села Піски на Донеччині. Російські окупанти обстріляли позиції батальйону з протитанкового ракетного комплексу. Ракета влучила в автомобіль розвідників. Сталося це 10 березня.

Друзі поранених бійців із вінницької ГО «Лютич» збирають кошти на протезування і продовження лікування земляків.

Хто має можливість допомогти в цьому, може переказувати гроші на картку «Монобанку»: 5375 4141 1085 5391 на ім’я Олексій Назаренко.

Фото зі сторінки у соцмережі ГО «Лютич».