На знімку: перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин та директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Антон Довгопол.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.        

Більше фото тут

Загроза коронавірусу змусила терміново зробити ремонт інфекційного відділення комунального неприбуткового підприємства «Ірпінська центральна міська лікарня», що у місті Буча.

«Востаннє відділення ремонтували в 90-х роках, — каже Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня», тому стан там жахливий, але ми докладемо максимум зусиль для того, щоб швидко його відремонтувати — налагодити боксову систему, поновити вентиляційну й фільтрову системи, встановити приточно-витяжну вентиляцію, налагодити роботу септиків — і бути готовими до будь-яких подій».

«Ми вирішили за три тижні капітально відремонтувати інфекційне відділення Ірпінської лікарні в місті Буча. Просимо долучитися депутатський корпус, бізнесменів. Це дозволить нам, у разі потреби, розмістити до 50 інфекційних хворих», — сказав перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин.

Також у коментарі Олександр Маркушин роз’яснив, що для того, аби повністю капітально відремонтувати інфекційне відділення, треба 5—7 млн грн. Ще майже 5 млн грн — на сучасне обладнання, зокрема, йдеться про придбання апаратів штучного дихання, засобів захисту для медиків та дезінфікуючих засобів, меблів.

Це перший об’єкт, зроблений спільно громадами трьох ОТГ — Ірпінь, Буча, Гостомель та селища Коцюбинське.