В ніч на 25 березня до України з Туреччини двома літаками SkyUp доправили 430 українців. Водночас генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман повідомив у Твіттері, що приблизно 100 українців залишились у транзитній зоні аеропорту.

На 25 березня Укрзалізниця призначила ще два спеціальні потяги для перевезення українців із Польщі.

Раніше Міністерство інфраструктури повідомило, що разом із авіаперевізниками також запланувала рейси з Катару (Доха), ОАЕ (Дубай), Казахстану (Алмати). Квитки можна придбати на сайтах авіакомпаній Sky Up Airlines та МАУ. «Усі рейси приймаються в карантинному терміналі В, де працюють епідеміологи (на знімку). Згідно з процедурами, розробленими в МОЗ, пасажири проходять необхідні тести та отримують попередження про відповідальність за порушення 14-денної ізоляції», — зазначено на сайті міністерства.

Що стосується евакуації українців з віддалених куточків світу, то це відбуватиметься, в тому числі, в співпраці з Німеччиною. Під час спільної заяви глав МЗС України та ФРН Дмитра Кулеби та Гайко Мааса стало відомо, що німецька сторона підтримала прохання України, «щоб німецькі літаки підхоплювали та забирали наших громадян з віддалених куточків світу для їх перевезення до Німеччини, звідки ми вже допомагатимемо їм діставатися додому». Йдеться передусім про країни Латинської Америки.

Учора в Варшаві очікували на прибуття українських громадян з Бразилії. Як повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, уряд Польщі спільно з авіакомпанією LOT проводить операцію «Політ додому» (LOTdodomu) з метою повернення поляків на батьківщину у зв’язку з епідемією коронавірусу. Вдалося домовитися, щоб цим рейсом в Європу повернули і наших громадян.

Як інформував «Голос України», сьогодні до Києва вилетить літак МАУ з Канади. На 27 березня заплановано спецрейс МАУ Лондон—Київ. Детальніше про плани з евакуації можна дізнатися на сторінці Коронавірус у світі — оперативно від МЗС у Твіттері за посиланням https://twitter.com/UA_MFA_Info.

Окрім того, стало відомо, що 28 березня планується відправка наших громадян спеціальним потягом за маршрутом Москва — Київ. «Посадка громадян буде здійснюватися на залізничному вокзалі в м. Москва (Київський вокзал), — йдеться у повідомленні на сторінці Посольства України в РФ у Фейсбуці. — Ви повинні бути зареєстровані в анкеті за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmZBrhTGQ5Oy2db7DM8TJm3AvajmtgyGyCrSKSNq89cPJYNA/viewform

Уточнена інформація, у тому числі про час відправки, порядок придбання квитків, буде повідомлена додатково».

Фото зі сторінки МЗС України у Твіттері.